Een persoonlijk thuis in zeven stappen


Een open deur, maar daarom niet minder waar: de aankoop of verbouwing van een woning is één van de belangrijkste aankopen van je leven. Daarom is het zo belangrijk dat je nieuwe of vernieuwde huis straks snel aanvoelt als thuis. Direct vanaf de oplevering, maar zeker ook in de jaren daarna! De keuzes die je de komende tijd gaat maken, vergen soms dan ook een vooruitziende blik. Of specialistische kennis. Reden om te stressen? Welnee! Hieronder lees je in vogelvlucht hoe Homestudios je ondersteunt tijdens jouw reis naar een nieuw thuis.

1. Bereid je online voor

Een goede plaats om te beginnen is jouw persoonlijke Mijn Homestudios omgeving. Daar ontdek je wat er allemaal mogelijk is voor jouw (toekomstige) woning. Zo krijg je snel inzicht in mogelijkheden en kosten en kom je straks goed beslagen ten ijs.

2. Maak kennis met je woonadviseur

Nadat je een handtekening hebt gezet onder het koopcontract van jouw nieuwbouwwoning of ervoor hebt gekozen om je verbouwing samen met Homestudios te doen, kom je via Homestudios in contact met jouw persoonlijke woonadviseur. Afhankelijk van jouw situatie is er een aantal mogelijke vervolgstappen, maar één ding is zeker: de woonadviseur helpt je om van je nieuwe huis een thuis te maken!

3. Laat je inspireren

Na de voorbereiding en de kennismaking met de woonadviseur is het dan eindelijk tijd voor je bezoek aan het Homestudios experience center. Een Kennisstudio vol informatie om je te helpen bij het maken van bewuste keuzes, een Inspiratiestudio met elf (!) volledig afgewerkte en ingerichte voorbeeldwoningen, een Kookstudio met keukenapparatuur om uit te proberen en de Creatiestudio waar je jouw keuzes met de woonadviseur bespreekt. Na een bezoek aan het Homestudios experience center ben je een flinke stap dichter bij je nieuwe thuis.

4. Persoonlijke keuzes maken en beheren

Tijd om knopen door te hakken! Je kunt je keuzes al doorgeven tijdens je gesprek in het Homestudios experience center, of later online via Mijn Homestudios. De woonadviseur verwerkt jouw keuzes en legt deze vervolgens, voorzien van de bijbehorende plattegrond, via Mijn Homestudios ter bevestiging aan je voor.

Op Mijn Homestudios zie je te allen tijde de actuele status van je orders en hoeveel tijd je nog hebt om bepaalde keuzes te maken. Toch nog een vraagje als je weer thuis bent? Op Mijn Homestudios neem je makkelijk en snel contact op met de woonadviseur en heb je binnen een mum van tijd antwoord. De woonadviseur kan zelfs acties toevoegen aan je persoonlijke planning. Handig; zo weet je zeker dat je geen stap mist.

5. Bouwen of verbouwen

De bouw gaat nu écht starten. Als je koper bent bij een nieuwbouwproject, houden we je via Mijn Homestudios op de hoogte van de voortgang van de bouw. En nu onze collega’s op de bouwplaats hard aan het werk zijn om jouw woning te realiseren, kun jij je bezig gaan houden met de inrichting, de tuin en alle andere dingen die jouw nieuwe huis straks tot een thuis maken. Tijd voor de puntjes op de i(interieur) en de streepjes door de t(uin)!

6. Oplevering

Dit is het moment waar je reikhalzend naar hebt uitgekeken. De bouw of verbouwing van jouw woning is afgerond. Op Mijn Homestudios vind je alle informatie die je nodig hebt voor deze periode en daarna, inclusief informatie over onderhoud en garanties. Heb je nog inspiratie nodig met betrekking tot de inrichting van jouw (nieuwe) thuis? Bezoek dan één van de Homestudios inspiratiedagen waar onze specialisten je bekend maken met de laatste interieurtrends en voor je klaarstaan om jouw woonvragen te beantwoorden.

7. Wonen

Ook wanneer je al een tijdje in je nieuwe of verbouwde thuis woont, kun je nog bij Homestudios terecht. Voor de nodige aanvullingen op of updates van het interieur kun je bijvoorbeeld terecht in de Homestudios webshop, te bereiken via Mijn Homestudios. En voor advies over raamdecoratie, trapafwerking, verlichting en meer kun je via Mijn Homestudios contact opnemen met specialisten van diverse Homestudios partners.

Je merkt het; we gaan er alles aan doen om je bij te staan tot voorbij het moment waarop je heerlijk op de bank kunt neerploffen en genieten van jouw gerealiseerde woondromen.