Projectinformatie

  • Type: Nieuwbouw
  • Kenmerken: 34 eengezinswoningen
  • Energielabel: A
  • Partners: AM
  • Plaats: Haarlem
  • Locatie: Bekijk op kaart

Fase 1

Het Schoterkwartier gaat uit een tweetal fases bestaan. Deze eerste fase gaat over de realisatie van 34 grondgebonden eengezinswoningen gelegen aan de Delistraat en de nog te vormen Arubastraat. De 34 eengezinswoningen zijn onderverdeeld in 24 tussenwoningen en 10 hoekwoningen. De woonoppervlakken variëren van 116 (Type 2) tot 119m2 (Type 1, woningen met verhoogde kap).
De woningen onderscheiden zich aan de buitenkant door verschillende kleuren metselwerk (als geheel en/of in accenten bijv. muurdammen), gevelindelingen en kaphoogte. Verder hebben de woningen aan de Delistraat een verhoogde entree (zie impressies).

Parkeren

Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats achter de woning op mandelig terrein. Dit houdt in dat op dit terrein alleen bewoners of bezoekers van bewoners mogen parkeren. Het mandelig terrein is een terrein dat in eigendom is van de eigenaars van de aangrenzende woningen. Dit betekent dat de kosten voor het beheer en onderhoud voor rekening is van de betrokken eigenaren.

Duurzaamheid
De woningen worden niet aangesloten op het aardgasnetwerk (gasloos). Om de woningen toch van warmte te voorzien worden in de woning een lucht-water warmtepomp installatie en lage temperatuur vloerverwarming aangebracht. Verder worden de woningen voorzien van pv-panelen. Afhankelijk van de ligging en de gemaakte keuze als het gaat om vergroting van de woning wordt het aantal panelen bepaald.