Projectinformatie

  • Type: Nieuwbouw
  • Kenmerken: 56 woningen
  • Energielabel: A
  • Partners: AM
  • Plaats: Amsterdam
  • Locatie: Bekijk op kaart

Luxe wonen aan park en water

Somerparc aan de Amstel ligt in het Amstelkwartier en bestaat uit vier aaneengeschakelde ‘palazzi’. Vanuit hun woning hebben straks bijna alle bewoners een weids uitzicht over de fraaie Amstelbocht en eveneens over het nieuwe Bella Vistapark. Elk woongebouw heeft zijn eigen uitstraling en entree, dat bewoners een gevoel van kleinschaligheid en privacy biedt.

 

Het aanbod bestaat in totaal uit 42 City Apartments variërend in grootte vanaf 55 m2 tot royale appartementen met woonoppervlaktes tot 156 m2. Verder komen er veertien Town Houses vanaf 128 tot 223 m2 groot. Deze exclusieve familiehuizen hebben een eigen entree met een voortuin aan het park en een split level achtertuin. Bij de indelingen is rekening gehouden met het ‘nieuwe normaal’: de verschillende leefruimtes sluiten optimaal op elkaar aan, zodat er eigen (werk)plekken met privacy te creëren zijn. Ook worden er drie penthouses gerealiseerd, met riante oppervlaktes van ruim 185 tot maar liefst 258 m2, voorzien van een of twee zonnige dakterrassen vanwaar kopers genieten van een imposant uitzicht over de Amstel, het nieuwe Bella Vistapark en richting het centrum. De penthouses worden op een later moment in verkoop gebracht.

 

Het ontwerp van Office Winhov is geïnspireerd op Italiaanse palazzi, de stadsvilla’s van welgestelde Italiaanse families en op de klassieke vorm van de iconische watertoren in het park. De bouw is in handen van Vink Bouw.

 

Een van de duurzaamste woongebouwen van Nederland

Somerparc aan de Amstel wordt een van de duurzaamste woongebouwen van Nederland. De energieprestatiecoëfficient (EPC) ligt ruim onder nul. Dat betekent dat de installaties in en op het gebouw ongeveer net zo veel energie opwekken en terugwinnen als verbruikt wordt met de gebouwgebonden installaties. In totaal komen ongeveer duizend zonnepanelen aan en op het gebouw. Met de fraaie wijze waarop de zonnepanelen worden geïntegreerd in de gevel loopt Somerparc aan de Amstel voorop, want deze methode wordt nog niet veel toegepast.

 

AM geeft met het plan invulling aan twee van haar kernthema’s: ‘Gedurfde duurzaamheid’ en ‘Gelukkig leven’. Bewoners genieten van een comfortabele en bijzonder duurzame en toekomstbestendige woning. Met uitzicht op het park en de Amstel en met alle denkbare voorzieningen op korte afstand, wonen zij straks op een toplocatie in Amsterdam.