Projectinformatie

  • Type: Nieuwbouw
  • Kenmerken: 37 koopwoningen
  • Energielabel: A
  • Partners: AM
  • Plaats: Weesp
  • Locatie: Bekijk op kaart

Wonen in een ‘vestingstadje’

Knusse straatjes, pittoreske huizen en groene oevers; wonen in Vechtrijk voelt als wonen in een vestingstadje langs de Vecht. In Vechtrijk komt het 'centrum' van Weespersluis met een haven, een sluis, winkels, een strandje aan het water, visplekken en een groen park. Vechtrijk biedt een uniek en sfeervol straatbeeld door de mix van strak vormgegeven huizen en woningen met rijke details, zoals gevelversieringen, trappetjes bij de voordeur en erkers.

Klassieke Hollandse bouwstijl

In dit ‘centrum’ van Weespersluis is de architectuur formeler (meer individueel en symmetrisch) dan in Lanenrijk en Waterrijk. Een belangrijke inspiratiebron voor Vechtrijk is de architectuurstijl die veel voorkomt in de kernen van Vechtse dorpen. Deze klassieke Hollandse bouwstijl vindt zijn oorsprong in de 17e-18e eeuw. Daarnaast komen hier ook woningen in de voor Weespersluis kenmerkende Fin de siècle architectuurstijl.

De bewoners van Vechtrijk XA2 wonen straks in het sfeervolle centrum van Weespersluis. Hier heerst een hele andere sfeer dan in de andere deelgebieden Lanenrijk en Waterrijk, wat uitsluitend woongebieden zijn. In het centrum vind je een levendige mix van wonen & recreëren én reuring & ontspanning. Hier komt de supermarkt, het gezondheidscentrum, diverse kleinschalig winkels en een horecagelegenheid. Het centrum wordt ‘the place to be’ waar bewoners van Weespersluis elkaar ontmoeten. Vechtrijk XA2 ligt deels aan het centrale ‘ontmoetingsplein’ én aan de haven aan De Gouw. Zie jij jezelf hier straks ook met een glas wijn aan het haventje zitten, uitkijkend over De Gouw?

Tussen water en 3 stadsparken

Vechtrijk XA2 heeft een ideale ligging tussen water en groen. Met uitzicht op de haven en De Gouw én gelegen aan het Muiderslotlaanpark en het Weespersluispark is dit een prachtig stukje Weespersluis. Het Muiderslotlaanpark wordt een prachtig bloemrijk park waar het rondje om De Gouw, een wandel- en fietsroute van ca. 6 km. doorheen loopt. Het Weespersluispark is meer een klassiek stadspark met slingerende paden en glooiende grasvelden, zoals het Vondelpark. Ook het Gouwpark ligt op een steenworp afstand. Dit wordt een actief park, dat uitnodigt tot bewegen en beleven. Hier komt ook het strandje met een aanlegsteiger voor bootjes en een strandpaviljoen. Je loopt straks vanuit je huis in Vechtrijk XA2 dus zó door het park naar het strandje waar je met je kinderen heerlijk in het zand speelt ! Het beste van 2 werelden komt hier samen.