Projectinformatie

  • Type: Nieuwbouw
  • Kenmerken: 36 appartementen
  • Energielabel: A
  • Partners: AM, KBK bouwgroep
  • Plaats: Cruquius
  • Locatie: Bekijk op kaart

Ten zuiden van Amsterdam, in het dijkdorpje Cruquius, ligt landgoed Wickevoort. Het landgoed grenst aan recreatiegebied De Groene Weelde en het gebied rond het landgoed is van oudsher agrarisch met veel groen. AM ontwikkelt op deze unieke historische locatie aantrekkelijke landhuizen, halfvrijstaande villa’s, moderne herenhuizen, bungalows, ruime appartementen en een aantal vrije kavels in een oase van groen en ruimte. Een landgoed met unieke voorzieningen zoals elektrische deelauto’s, een manage en een boerderij met een winkeltje vol biologische producten, waarbij diversiteit een belangrijk item is.

 

De ligging van woonveld het Zuidelijk Poortgebouw is ideaal. Dit gebouw met vier woonlagen is onderdeel van de landgoedmuur en biedt een prachtig entree in het noordelijke deel van Landgoed Wickevoort. Bovendien geniet je nergens van zoveel zon als in de binnentuin, op de balkons, terrassen en in de privétuinen. Het landschap eromheen is heel divers: een brede waterpartij pal naast de deur, die verkoeling en levendigheid creëert, en een grote boomgaard op het noordwesten. De woningen zelf zijn ruim en licht dankzij de vele ramen die een weids uitzicht bieden op de groene omgeving. Echt een plek om tot rust te komen en je thuis te voelen.

 

Parkeren doe je uit het zicht in de garage op de begane grond die vernuftig is weggewerkt door de binnentuin op het garagedak. Aangrenzend aan dit appartementencomplex ligt een brink: een open ruimte met zowel bestrating, bomen en gras. Je vindt hier een pakjeshub en het is een perfecte plek voor kinderen om veilig buiten te spelen. Of je nou een frisse neus wilt halen aan het water, bij de stadsboerderij, de boomgaard of aan de brink: buiten vertoeven kan hier op veel verschillende manieren.

 

De 36 koopappartementen hebben een grote diversiteit aan afmetingen. Er zijn appartementen vanaf circa 50 m² tot 170 m². Alleenstaanden, stellen, starters, senioren: dit zijn appartementen die voor veel doelgroepen geschikt zijn. De woningen in de hoger gelegen woonlagen zijn zowel per trap als per lift bereikbaar en daarmee voor iedereen toegankelijk.