Klaar voor de toekomst


Eén van de voordelen van een BAM nieuwbouwwoning is dat je als bewoner direct klaar bent voor de toekomst! De meeste projecten die BAM realiseert, worden gasloos opgeleverd en duurzaam verwarmd met een energiesysteem dat bestaat uit een warmtepomp met boiler en/ of omvormer met zonnepanelen. Een gedegen en toekomstbestendige oplossing, maar we merken dat er bij kopers de nodige vragen zijn over deze technieken. Bijvoorbeeld over de werking van het warmtepompsysteem en de grootte van een warmtepomp. Maar ook over de capaciteit van het boilervat en hoeveel zonnepanelen er nodig zijn.

‘Dit vraagt om betere en meer pro-actieve uitleg’, bedacht Mariëlle Dusseldorp tijdens haar traineeship bij BAM Energy Systems. Zij werkte een plan uit dat, na haar vertrek als trainee, door Nadieh van ’t Spijker (Klantadviseur BAM Energy Systems) is geïmplementeerd. Het doel van het plan: kopers van een nieuwbouwwoning op het juiste moment van de juiste informatie voorzien zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken uit alle kopersopties die met energie(systemen) te maken hebben.

Om kopers nóg actiever te informeren over het verduurzamen van hun woning is het Homestudios experience center uitgebreid met een exhibitie over de verschillende energiesystemen.

Exhibitie energiesystemen bij Homestudios

Potentiële kopers worden in de nieuwe opzet in een vroeg stadium geïnformeerd over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Dit begint al tijdens de oriëntatiefase waarin ze informatie over energiesystemen op de projectwebsite en op de BAM Energy Systems bewonerswebsite kunnen vinden. Na aankoop van een woning hebben kopers vervolgens toegang tot de online Mijn Homestudios omgeving voor het betreffende project waar ze alle opties kunnen ontdekken om hun toekomstige (t)huis te verduurzamen.

Daarnaast hebben BAM Energy Systems en Homestudios samen met een aantal partners de handen ineengeslagen om de Kennisstudio in het Homestudios experience center uit te breiden met een exhibitie over duurzaamheid en energie. Hier krijgen kopers dankzij de tentoongestelde energiesystemen een goede indruk van (de omvang van) de verschillende systemen. Ook kunnen ze met behulp van de energiesysteem configurator ontdekken welke keuzes het beste aansluiten bij hun persoonlijke wensen en leefstijl, bijvoorbeeld met betrekking tot de benodigde boilercapaciteit.

Voor het berekenen van de benodigde boilercapaciteit biedt de exhibitie een handige tool: de energiesysteem configurator.

En dankzij een nieuw fotodoek in het dakkapel-theater zien kopers met eigen ogen hoe een dakkapel eruit ziet in combinatie met zonnepanelen. Kortom: met de exhibitie krijgen kopers verschillende tools aangereikt om zich goed te informeren; zo streven we naar een grotere klanttevredenheid en een efficiënter koperskeuzetraject.