Open Huisdagen voor toekomstige bewoners


Homestudios organiseert deze week samen met BAM Wonen voor de eerste keer de Open Huisdagen, speciaal voor toekomstige bewoners. Na een lange periode van coronamaatregelen, waarin het nauwelijks mogelijk was om de bouwplaatsen open te stellen voor toekomstige bewoners, is het tijd voor een bezoek aan de woningen in aanbouw.

Uiteraard zijn de toekomstige bewoners verheugd: “We zijn ontzettend blij dat we ons huis nu al kunnen bekijken. Het is nu natuurlijk nog kaal, maar we kunnen ons zo al een goed beeld vormen van hoe groot de kamers worden en hoe de keukenopstelling eruit komt te zien. We hebben zojuist bij het zien van de lichtinval zelfs al een knoop doorgehakt over de raamdecoratie,” aldus twee bewoners van het project De Houttuin in Woerden.

Kopers krijgen een rondleiding op de bouwplaats van leden van het uitvoeringsteam zelf.

Open Huisdagen

Tijdens de Open Huisdagen is een deel van de bouwplaatsen gedurende een week geopend. Kopers krijgen een rondleiding op de bouwplaats en, indien mogelijk, in hun nieuwe woning. Daarnaast zijn ze in de gelegenheid om vragen te stellen aan de woonadviseurs van Homestudios en het uitvoeringsteam van BAM Wonen. Fijne bijkomstigheid: er kan ook kennis worden gemaakt met de toekomstige buren.

Uiteraard mag de koffie (en iets lekkers) niet ontbreken; een flinke wandel over de bouwplaats maakt hongerig ;).

Bewoners centraal

“We zijn blij dat we onze bewoners weer meer kunnen betrekken bij het bouwproces. Tijdens de coronapandemie zijn de collega’s van Homestudios een heel eind gekomen met het geven van digitale rondleidingen, maar er gaat toch niets boven het rondlopen in je eigen woning. Als deze week zo’n groot succes wordt als we denken, dan overwegen we dit volgend jaar weer te organiseren voor kopers, bovenop de al gebruikelijke bouwplaatsbezoeken” aldus Leendert den Heijer, directeur BAM Wonen.