Wie denkt dat wij alleen maar kopers van nieuwbouwhuizen ontvangen, heeft het mis. Onlangs hadden we het genoegen om – via JINC – zeventien brugklasleerlingen van VOLT! Toekomstmakers rond te leiden. VOLT! Toekomstmakers is een openbare school voor vmbo en havo in Vleuten – Utrecht. Lees gauw verder om te ontdekken wat de leerlingen precies bij ons kwamen doen.

Over JINC

JINC helpt jongeren op weg naar werk. Het is een landelijke organisatie met meer dan 860 partners in het onderwijs en het bedrijfsleven, waaronder BAM. JINC strijdt samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar de achtergrond van kinderen niet hun toekomst bepaalt. Een samenleving waarin ieder kind kansen krijgt, omdat ieder kind talent heeft!

Door kinderen op jonge leeftijd (8-16 jaar) in contact te brengen met bedrijven leren deze jongeren wat nodig is voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen en ontdekken ze welk werk bij hun talenten past. Ze doen niet alleen kennis op van de arbeidsmarkt, maar kunnen bijvoorbeeld ook bouwen aan een netwerk voor (toekomstige) stageplekken.

VOLT! Toekomstmakers bij Homestudios

Na een warm onthaal van onze collega Marjanne, die kort vertelde over Homestudios, stond er een rondleiding door het experience center op het programma. In kleine groepjes kregen de VOLT! leerlingen van alles te zien; van de Kookstudio tot de inspiratiewoningen. Zo kregen ze een indruk van hetgeen onze kopers zien en ervaren tijdens het woonadviestraject. Vooral het luxe ingerichte penthouse kon rekenen op de nodige bewondering (daar wilden de leerlingen zelf wel wonen)!

In de 3D-studio stond er wat fris en lekkers klaar. Na een korte pauze vertelden een aantal van onze specialisten, waaronder een interieurspecialist en een badkamerspecialist, over hun loopbaan en werkzaamheden bij Homestudios. Daarna gingen de brugklassers zelf aan de slag. Voorafgaand aan hun bezoek kregen zij de opdracht om een plattegrond (op schaal) te maken van hun slaapkamer, inclusief meubels. In het experience center werkten de leerlingen verder aan deze opdracht; ze maakten een moodboard van hun ideale slaapkamer met als opdracht: wat als alles kan en mag? Er werd enthousiast geknipt en geplakt, ook de aanwezige docenten van VOLT! deden met veel enthousiasme mee. Het resultaat zie je op de foto bovenaan dit bericht.